И.ф. главен прокурор на България Борислав Сарафов изпрати съобщение до медиите

...
И.ф. главен прокурор на България Борислав Сарафов изпрати съобщение до медиите
Коментари Харесай

Прокуратурата обявява нулева толерантност към всички случаи на насилие и хулигански прояви

И.ф. основен прокурор на България Борислав Сарафов изпрати известие до медиите с официално обръщение по мотив последните случаи на насилие в страната. Прокуратурата обявява нулева толерантност към всички случаи на насилие и хулигански прояви, показва Сарафов. 

Прокурорите с изключение на длъжностни лица са и български жители, които изцяло споделят мощния яд и дълбокото отвращение, което обществото показва от двата случая на неоправдана експанзия и нечовешка свирепост, проявени преди месец в Стара Загора и преди дни на плажа в Поморие, отбелязва се в обръщението.

" Не единствено, че сходни прояви на принуждение са неприемливи, само че те са и закононарушения, които следва да бъдат наказвани бързо и съответно, с цялата суровост на закона, с цел да е ясно, че всеки, който дръзне да направи нещо сходно, неизбежно ще понесе своята отговорност. Прокуратурата служи на жителите и няма да бъде глуха и сляпа за техните упования, а ще отговори с нулева приемливост и съгласно законовите си пълномощия на всички прояви на незаконна експанзия – в дома, на пътя, на всички места към нас ", показва Сарафов.

" В този смисъл чакам бързи дейности от страна на прокурорите в цялата страна по определяне, привличане към наказателна отговорност и взимане на рационални и съответни мерки за неотклонение по отношение на причинителите на закононарушения учредени на пола, религията, случаите на домашно принуждение, хулигански дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и спокойствието на жителите. Крайната ни цел би трябвало да бъде налагането на обективни санкции, учредени на законовите разпореждания ", добавя той.

" Още през днешния ден с моя заповед разпореждам на административните ръководители на апелативните прокуратури да наблюдават за бързото и обективно следствие на всички случаи на насилие – домашно принуждение, принуждение на пътя, както и на всички прояви на експанзия и хулигански прояви, съпроводени с принуждение. При всеки сходен случай, в цялостна съгласуваност с органите на Министерство на вътрешните работи, наблюдаващите прокурори да подхващат незабавни дейности по ангажиране на наказателна отговорност на отговорните лица и определянето на рационални и съответни ограничения за неотклонение, както и да се обезпечат навременни дейности за отбрана на потърпевшите и на техните близки ", се показва още в обръщението на и.ф. основен прокурор на България.

Той призовава всички жители, които са станали очевидци на прояви на принуждение или самите те са станали жертва на такова, да се обръщат към органите на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, за да се пристъпи към определяне, задържане и търсене на отговорност от причинителите на незаконните прояви.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР